Bist■.■■
Gr. Altın■.■■
Dolar■.■■
Euro■.■■
Necmettin Şahin
Necmettin Şahin

Gazete: Düzce Damla Gazetesi

[email protected]

Önümüzdeki süreçte neler yapabiliriz?

  • 19.05.2022 14:32

Futbol takımlarında ki başarılar, sportif kazanımlara göre değerlendirilir. Bu da şampiyonluktur. Şimdi ileriye bakmanın zamanı geldi. Planlama dönemi başlamış oldu. Birkaç konuya değinecek olursak… Şehir merkezinde erişimi kolay ofis oluşturulup, kulübe yeni üyeler kazandırılmalı, kongreler katılımcı çoğunlukla gerçekleşmelidir. Yönetim kurulunda, Düzcespor sevdalısı, dinamik, aynı zamanda şirket yönetme becerisine sahip iş insanları olmalıdır. Yorulanlar veya heyecanını kaybedenlerin yerine yenileri katılmalıdır.

Yönetim kurulu görev alanları günümüz ihtiyaçlarına göre belirlenmeli, vizyoner yöneticiler görevlendirilmelidir. Her sorumlu yönetici, kongre üyelerinden iki kişiyle ekip oluşturmalı, faaliyetlerini her ay yönetim kuruluna sunmalı ve fikir alışverişinde mutabakat sağlamalıdır. AR-GE bölümü, kurumsallaşma planı yapmalı, Düzcespor kulübünün kültürü (vizyonu) saptanmalı. Vizyona ve ona ulaşacak misyon çalışmaları belirlenmelidir. Bu çalışmalar profesyonel ve akademik çalışmayla gerçekleşir. Spor Bilimleri Fakültesi, spor yöneticiliği bölümü ile çalışmalar yapılabilir.

Yakın-orta-uzak amaçlar üzerinde sabırla çalışmalı, ancak kesintisiz üç yıllık çalışma ile sağlıklı yapıya ulaşır. Şampiyonluğun verdiği heyecan ile hedefler yükseltilirse, hızlı çıkışların inişleri sert olur. Başa dönülür. Teknik ekip; başarıya aç, araştırıp- öğrenen, öğrendiklerini takıma yansıtan, kalıplaşmış ezberlerden kurtulmuş, genç ekip olmalıdır. İtem kendi kariyerini üst seviyeye çıkarmalı, hem de futbolcuları parlatmalıdır. Teknik ekibe sabır gösterilmeli, üst ligi finansal ve sportif açıdan hazır olduğumuzda düşünmeliyiz. Kulüp ilk yıl borç sarmalına girmeden, sıkıştırılmış bütçe ile yönetilmelidir. Mevcut kadroda üst ligi taşıyarak futbolcular kalmalı. Geçmişin yıldızları ile değil, geleceğin yıldız adayları bulunup, nokta transferlerle takviyeler yapılmalıdır.

Gençlik Geliştirme Merkezi kurulmalıdır. Alt yapılar göstermelik veya günü kurtaracak çalışmalardan uzak durmalı. Her yıl 1-2 alt yapı oyuncusu takıma kazandırılmalıdır. Bu çocukları kalmplarda ve antrenmanlarda yardımcı oyuncu gibi kullanmadan sabırla üst yapıya taşınmalıdır. Futbolcuları, fiziksel ve taktiksel açıdan teknik ekip hazırlarken, mental açıdan yönetim kurulu hazırlanmalıdır. Her ay spor psikologları ile seans düzenlenmeli, sinema-tiyatro izlenmeli, her futbolcu ayda en az bir kitap okumalıdır. Mutlu futbolcu başarıyı getirir. Protokol tribünü ve yanındaki bölüm yeniden dizayn edilmeli, yüzlerce kişinin bedava girmesi önlenmeli, sporun sevgi, barış ve kardeşlik olduğu aklımızdan çıkmamalı. Düzce ili takıma sahip çıkmalı, Düzce’nin marka değeri şimdilik Düzcespor’dur. Düzcespor ayakta kalırsa şehir de kazanır. 1967 yılında profesyonel mücadeleye başlayan Düzcespor’a geçmişten, günümüze emeği geçenlere saygılar

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Damla Gazetesi (www.duzcedamla.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.