Bist■.■■
Gr. Altın■.■■
Dolar■.■■
Euro■.■■

VİRA BİSMİLLAH DEMEYE HAZIRLANIYORLAR

Balıkta av yasağının kaldırılmasına az bir süre kala, balıkçılar çalışmalarını hızlandırdı.

VİRA BİSMİLLAH DEMEYE HAZIRLANIYORLAR
1.08.2023 - 16:10
İHA

Ülke genelindeki denizlerde 12 metrenin üzerindeki teknelerin balık avlamasının Nisan ayı itibariyle yasaklanmasının ardından teknelerini limana bağlayan balıkçılar, yeni sezon öncesi çalışmalarını sürdürüyor. Teknelerinin boya, ahşap ve diğer aksamları yenileyen balıkçılar; ağlarını da onararak 1 Eylül’de başlayacak av serbestliği için hazırlıklarını sürdürüyor.

‘Vira Bismillah’ için son 1 ay: Tayfalarda 1 Eylül heyecanı

55 yıldır balıkçılık yapan Ömer Kurşun, "Doğdum doğalı balıkçıyım. Baba mesleği, 13 yaşından beri denizdeyim. 50 - 55 seneden beridir denizdeyiz. Hazırlık yapıyoruz ama bu yıl yavan geçecek. Palamut tonozu göstermedi. Göstermeyince de palamut balığı olmayacak gibi görünüyor. Palamut balığı olmadı mı bizim işimiz de biraz zor oluyor.

Olmayışının sebebi ise Karadeniz’de soğuk su var. Soğuk su olunca da balığın havyarı tutmuyor. Herhalde bu sene Karadeniz’de soğuk su var. Ama hamsi balığı, istavrit olabilir. Biz şu an palamuda hazırlık yapıyoruz ama yine biz hazırlığımızı yapalım da gerisi Allah’a kalmış. Yapacak bir şey yok her şey Allah’tan" dedi.

‘Vira Bismillah’ için son 1 ay: Tayfalarda 1 Eylül heyecanı


Editör: D. GAZETESİ

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Damla Gazetesi (www.duzcedamla.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Benzer Haberler

Resmi İlanlar