LAHANA EL YAKIYOR...
Düzce Sebzeciler ve Balıkçılar Odası Başkanı İslam Batuhan Yangaz, sonbahar sebzeleri arasında fiyatı en yüksek olanın lahana olduğunu kaydetti.

Yangaz lahananın kilogram fiyatının 40 ile 50 TL arasında değiştiğini söyledi. Pazaryerlerinde taze ve kaliteli ürünlerin satıldığını vurgulayan Yangaz, Düzcelilerin bu sebeple pazaryerlerinden alışveriş yapmayı tercih ettiğini belirtti.
Sonbaharda, bahardan kalma günler yaşansa da, pazar tezgahlarında kışlık sebze ve meyveler yerlerini almaya başladı. Pazaryerinde fiyatların marketlerden daha uygun olduğunun söyleyen Düzceliler, taze ve kaliteli ürün alabilmek için pazaryerlerini tercih ediyor.
Düzce Sebzeciler ve Balıkçılar Odası Başkanı İslam Batuhan Yangaz, pazaryerlerinde satışı yapılan sebzelerin fiyatları ile ilgili bilgi verdi. Fiyatların arz talep dengesine göre değiştiğini dile getiren Yangaz, ıspanağın kilosunun 15 TL’den satıldığını ifade etti. Pırasanın kilosunun 15 TL ile 20 TL arasında, taze fasulyenin kilosunun ise 20 ile 25 TL arasında değiştiğini söyleyen İslam Batuhan Yangaz, havucun kilosunun 20 ile 25 TL bandında olduğunu, marulun bağının ise 10 ile 12.5 TL’den satıldığını kaydetti.
Sonbahar sebzeleri arasında fiyatı en yüksek olan ürünün lahana olduğunu aktaran Yangaz, kilosunun 40 ile 50 TL arasında satıldığını açıkladı. Yangaz, turpun kilogram fiyatının 20 TL, mor lahananın 20 TL, karnabaharın büyüklüğüne göre 20, 25 ve 30 TL arasında, yeşil soğanın da 12.5 TL ile 15 TL arasında değiştiğini söyledi.
(Haber: E. Yılmaz)
Editör: D. GAZETESİ
Yorum Yap