BİR ZAMANLAR DÜZCE
Bugün “Bir Zamanlar Düzce” adını verdiğimiz köşede Düzce’nin önemli simalarından biri olan Kazım Yeşilyaprak’ı konuk ediyoruz. Gazetemiz arşivlerinde yer alan bu fotoğraf karesi 1980’li yıllara ait. karede Yeşilyaprak kursiyerlere çiçek ikramında bulunuyor.

EĞİTİMCİ, ARAŞTIRMACI VE İYİ BİR İNSAN KAZIM YEŞİLYAPRAK
Kazım Yeşilyaprak benim Hamidiye ilkokulunda okuduğum dönemlerde Müdür yardımcısıydı. Güleç yüzü, babacan tavırları ile biz öğrencilerin korkmadan sorunlarını anlatabileceği bir kişiliğe sahipti.
Kazım Yeşilyaprak ilerleyen zamanlarda Düzce Halk Eğitim Merkezi müdürü oldu. Onun göreve gelmesi ile birlikte Halk eğitim merkezinde kurs sayısı arttı, etkinlikler fazlalaştı. Okumayı çok seven, bilgili ve kültürlü bir kişi olan Kazım Yeşilyaprak aynı zamanda TRT’nin Düzce muhabirliği görevini de yapıyordu.
Ben 1985 yılında Damla gazetesine muhabir olarak başladığımda Kendisi ile bir çok kez haberlere gittim. Çok kibar, insanları kırmamaya özen gösteren Yeşilyaprak aynı zamanda tuttuğunu kopartan bir idareciydi. Ankara’ya her gittiğinde Halk eğitim merkezinin eksiklerini giderir, Düzce’ye mutlaka eli dolu dönerdi.
KazımYeşilyaprak aynı zamanda kalemi sağlam,yazdığı okunan bir yazardı. Düzce’deki gelişmeleri anında TRT aracılığı ile tüm Türkiye’ye duyuran Yeşilyaprak ,döneminde Halk eğitimi merkezi tüm Düzce’de merkez ve köylerde farklı kurslarla yüzlerce kişiyi meslek sahibi yapmıştı. Kazım Yeşilyaprak’ı bir kez daha saygı ve rahmetle anıyorum.
Haber: E.Yılmaz
Editör: D. GAZETESİ
Yorum Yap