RESTORASYON İÇİN İMZALAR ATILACAK
Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü Konuralp Antik Kenti’nde kazı çalışmalarına 63 yıl önce başlandığını hatırlatarak “O günden bugüne kadar yapılan çalışmanın neredeyse 40 katını biz son 3 yılda yaptık” dedi.

Kazıyor gibi yapmadıklarını gerçekten kazdıklarını dile getiren Özlü restorasyon için sözleşme imzalamak üzere olduklarını açıkladı.
Son 3 yılda yapılan kazılarda 3 önemli bulgu elde edildiğini söyleyen Özlü “Konuralp Antik Kenti kızlarında gerçekten çok büyük başarı elde ettik. Çok ciddi bulgularla da karşılaştık. Bunlardan birisi Medusa heykelidir, bir diğeri Apollo heykeldir ve bir diğeri de İskender heykelidir” diye konuştu.
Faruk Özlü 1960 yılına ait bir gazete kupüründe ‘Konuralp’te kazı başlıyor’ ifadesini gördüğünü söyledi. O günden bu güne yapılan çalışmanın 40 katını son 3 yılda gerçekleştirdiklerini vurgulayan Özlü “Kazıları biz başlatmadık. Bir arkadaşım bana 1960 yılı baskısı bir gazete getirdi. Orada Konuralp kazıları başladı yazıyor.
Biz gerçekten kazıyoruz, kazıyor gibi yapmıyoruz. Bugüne kadar yapılan kazların neredeyse 40 katı kadar kazıyı biz son 3 yılda yaptık. Antik Tiyatro ortaya çıktı ve kazı %75 oranda tamamlandı” şeklinde açıklama yaptı.
Özlü için bir sözleşme imzalamak üzere olduklarını ifade ederek “Çok heyecanlıyız” dedi.
Haber: E.Yılmaz
Editör: D. Damla
Yorum Yap