45 TAKIM KIYASIYA MÜCADELE EDECEK
Düzce'de düzenlenen Türkiye Rafting Şampiyonasının 1. ayak kortej yürüyüşü mehteran ve sporcular eşliğinde yapıldı. Düzce Belediyesi önünde toplanan 300 sporcu ve antrenör grupları mehteran eşliğinde Anıtpark meydanına yürüdü.
Türkiye Rafting Şampiyonasının 1. ayağının kortej yürüyüşüne sporcular ve antrenörlerin yanı sıra Türkiye Kano Federasyon Başkanı Alper Cavit Kabakçı, Düzce İl Gençlik Spor Müdürü İsa Yazıcı, Düzce İl Kültür Turizm Müdürü İlknur Aynen, AK Parti Düzce İl Başkanı Hasan Şengüloğlu ve İl Genel Meclis Başkanı Fazlı Koç katıldı.
Sporcular rafting botları, bayraklar ve fenerler ile Belediye meydanından Mehteran eşliğinde Anıtpark meydanına kadar marşlar söyleyerek yürüdü. Anıtpark meydanında saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, Düzce halk oyunları ekibinin gösterisi ile devam etti. Ardından sporcular canlı müzik eşliğinde eğlendiler.
300 sporcunun kıyasıya yarıştığı Cumayeri Melen Çayında düzenlenen şampiyonada Rafting Milli Takımı seçmeleri de yapılacak.
Cumayeri ilçesi melen çayında düzenlenecek olan yarışmaya 250 sporcu kıyasıya kürek çekecek. Şampiyonada kurulacak olan Rafting Milli Takımı seçmeleride yapılacak. Şampiyona hakkında açıklamalarda bulunan Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Alper Cavit Kabakçı "45 tane kulübümüz burada, Türkiye'nin çeşitli yerlerinden Düzce'mizde misafir edeceğiz. İnşallah 2 gün boyunca melen çayımız çekişmeli yarışlara sahne olacak. Hem burayı spor turizmi anlamında ve ulusal anlamda da temsil etmiş olacağız.
MİLLİ TAKIMA SEÇME YAPILACAK
Şampiyona hakkında açıklamalarda bulunan Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Alper Cavit Kabakçı, buradan milli takıma sporcu seçeceklerini belirterek "45 tane kulübümüz burada, Türkiye'nin çeşitli yerlerinden Düzce'mizde misafir ediyoruz. Melen çayımız çekişmeli yarışlara sahne oluyor. Düzce’de gerçekleştirilen bu etkinlik spor turizmi açısından çok önemli. Burada Türkiye Rafting Şampiyonasının 1. ayak müsabaka yarışları yapılıyor ve aynı zamanda milli takım test yarışmaları yapılıyor. Buradan milli takımımızı oluşturacağız. Temmuz ayında İtalya'da Dünya şampiyonası düzenlenecek ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bize burada bu imkanları sağlayan özellikle başta Gençlik ve Spor Bakanımız olmak üzere, Düzce Valimize Düzce Belediye Başkanımıza ve Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'müze çok teşekkür ederiz.
300 SPORCU AĞIRLANIYOR
300 kişilik kafilenin Düzce’de ağırlandığını5 belirten Kabakçı “Hakkari'den, Bingöl'den, Rize'den, Muğla'dan, Sinop'tan, İstanbul'dan yaklaşık 20 - 25 civarında ilimizden kulüplerimiz geldi. 300 sporcumuz var, antrenör ve idareci olarak 300 350 kişilik toplam bir kafilemiz var. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'müz tarafından tesislerde misafir ediliyoruz" diye konuştu.
DÜZCE DOĞA SPORLARI İÇİN ÖNEMLİ AVANTAJLARA SAHİP
Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürü İsa Yazıcı Düzce’nin doğa sporları için önemli avantajlara sahip olduğunun altını çikerek "Kano Federasyonu ile yaptığımız görüşmeler neticesinde Türkiye Rafting Şampiyonasının 1. ayak yarışmaları aynı zamanda milli takıma seçme yapılıyor. 350'ye yakın sporcu kafilesi ağırlıyoruz. Cumayeri Melen çayımızda bu organizasyon yapılıyor. Biz istiyoruz ki Düzce'mizin spora, kültüre, turizme yatkın, etkin ve bölgemizin coğrafyamızın bu branşlara çok müsait olduğunu biliyoruz. Bu kapsamda sporcularımızın gelmesi, ağırlanması, misafir edilmesi, organizasyon için tüm emeğini sarf eden Düzce Valimiz, Belediye Başkanımız, Kano Federasyonumuz ve tüm çalışma arkadaşlarımıza sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Seçmelere giren sporcularımız önümüzdeki Dünya şampiyonasında şanlı bayrağımızı temsil eder bizlerde bu gururu yaşarız." dedi.
Yarışmaya katılacak 45 takımın tanıtılması ile program sona erdi.
(Haber: E. Yılmaz)
Editör: E. Varol
videolarımızdan ilk siz haberdar olun.

Yorum Yap