“YIKIM İŞLEMLERİ BİR AN ÖNCE TAMAMLANMALI ”
DEVA Partisi Düzce İl Başkanı Murat Caymaz tüm hasarlı yapıların yıkım işlemlerinin bir an önce tamamlanması gerektiğini söyledi.

Özellikle 1999 yılından önce yapılmış olan binalarda hasar tespiti yapılmasının önemli olduğunu vurgulayan Caymaz “O dönemlerde orta hasar raporu alarak güçlendirme yapılan ve yeni depremlerle sarsılan yapı stokları görevlerini yaptılar, çok şükür yıkılan binalar olmadı. Ancak bu yapıların olası yeni depremlere karşı dayanıklılıkları düşündürücüdür. Konusunda uzman yetkililer tarafından bir an önce teknik araştırmalar yapılarak gerekli raporlar hazırlanması hepimiz için hayati önem teşkil etmektedir” dedi.
Yapılarında hasar tespit edilenlerin kentsel dönüşüm yasasından faydalanma noktasında teşvik edilmelerini isteyen Caymaz, “Hasar kaydı olup bina sahiplerine ulaşılamadığı durumlarda zaman kazanmak adına riskli alan raporları düzenlenerek gerekli çalışmalar yürütülmelidir” diye konuştu.
Editör: D. Karpuz
Yorum Yap