TÜRK MASALLARI İLE FARKLI BİR GÜN GEÇİRDİLER
Evvel Zaman İzinde Masal projesi kapsamında oluşturulan Masal Atölyesine ilk kez yabancı öğrenciler de katıldı.

Game One Erasmus projesi kapsamında Düzce’de olan misafir öğrenciler İngilizce Masal Yazma ve Kültürünü Tanıtma Masal Atölyesinde farklı bir gün geçirdi.
Mustafa Kemal Orta Okulunda gerçekleştirilen etkinliğe katılan Yunanistan, Kuzey Makedonya, İtalya, Finlandiya, Litvanya öğrencilere, Türk kültüründe çocuklara okunan masalların geçtiği mekânlar, masallardaki doğaüstü olaylar, masalların kültürlere olan yansımaları ve kuşaklar arasındaki aktarımı ile ilgili bilgiler verildi.
EVVEL ZAMAN İÇİNDE MASAL PROJESİ
Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü Tarafından başlatılan ‘’ Evvel Zaman İzinde’’ Masal projesi ile masalların eğitimsel ve kültürel işlevi konusunda farkındalık geliştirerek, çocukların bilişsel ve dilsel gelişimine katkıda bulunulması amaçlanıyor.
Çocuklara İngilizceyi ve İngilizce dil bilgisini sevdirmek ve küçük yaşlarda başlayan dil öğrenme korkusunun önüne geçilmesi hedefleniyor. Masallar aracılıyla masalların içinde geçen özgün masal metinlerinin çeşitliliğinden yararlanılarak çocuklarda merak uyandırmak amaçlanıyor. Masallarda geçen olayların çocukların daha çok dikkatini çekeceğini ve çocuklara çok daha hızlı ulaşabileceğini ve kendini ifade etme becerisini kazanma hızını desteklediği bilimsel olarak biliniyor.
MASAL ATÖLYELERİ KURULDU
Çocukların hayal dünyasını ve dil gelişimini destekleyen etkinlikler hazırlayan Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğünün başlattığı Masal Projesinin Koordinatörü Özge Çeltek rehberliğinde yürütülen “Masal Atölyeleri’’ çocuklarla ve farklı kültürlerle buluşturuluyor.
YABANCI ÖĞRENCİLER KONUK OLDU
Milli Eğitim Müdürlüğünün çocukların hayal dünyasını geliştirerek gerçek hayatı öğrenmelerini sağlayan bir etkinlik sahasının oluşturmayı amaçladığı proje kapsamında” İngilizce Masal Yazma ve Kültürünü Tanıtma Masal Atölyesinin” ilki Mustafa Kemal Orta Okulunda gerçekleştirildi. Mustafa Kemal Ortaokulu İngilizce öğretmeni Kerim Sivrikaya rehberliğinde yürütülen Game One Erasmus projesi hareketliliği misafir ülkeleri,Yunanistan, Kuzey Makedonya, İtalya, Finlandiya, Litvanya öğrencileri ve öğretmenleri ile gerçekleştirildi.
MASAL YAZMA ÇALIŞMASI YAPTILAR
Etkinlikte çocuklara Özge Çeltek ve Kerim Sivrikaya tarafından Türk kültüründe çocuklara okunan masalların geçtiği mekânlar, masallardaki doğaüstü olaylar, masalların kültürlere olan yansımaları ve kuşaklar arasındaki aktarımı ile ilgili bilgiler verildi. Etkinlik hazırlanan masal zarflarının dağıtılarak zarfın içindeki kelimelerin kullanılmasıyla özgün bir masal yazma çalışmasıyla devam etti. Yaratıcı masal yazma çalışmasının sonunda gruplar yazdıkları masalları İngilizce olarak birbirlerine sundular.
Masal atölyesinin sonunda Türk kültüründe misafir önemine değinilerek Osmanlıya mutfağına ait Hibiskus şerbeti ikramı ve hazırlanan , masal dünyasının kapısını açan anahtarlıklar hediye edildi.
(Haber: E. Yılmaz)
Editör: A. Beşer Karpuz
Yorum Yap