Bist■.■■
Gr. Altın■.■■
Dolar■.■■
Euro■.■■

“ÖĞRENCİLERİN YETKİNLİĞİ TAHMİNİN ÜZERİNDE”

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal Düzce Üniversitesi akademisyenleriyle bir araya geldi.

“ÖĞRENCİLERİN YETKİNLİĞİ TAHMİNİN ÜZERİNDE”
20.09.2022 - 14:22
Güncelleme 20.09.2022 - 17:08
Haber Merkezi

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Düzce programı kapsamında Düzce Üniversitesi akademisyenleriyle bir araya geldi.

Programda konuşan TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Düzce Üniversitesi’ne çeşitli programlar için birçok kez geldiğini belirterek, kuruluşundan bugüne Düzce Üniversitesi’ne katkı sağlayan rektörlere teşekkür etti ve Rektör Prof. Dr. Nedim Sözbir’e yeni görevinde başarılar diledi.

“Pandemi Öncesi ve Sonrası Farklılaştı”

Bilgi üretmenin ve insan kaynağı yetiştirmenin pandemi öncesi ve sonrası şeklinde farklılaştığını işaret eden Prof. Dr. Hasan Mandal, pandemi sonrasında daha karmaşık, değişken ve dinamik olan bir sürece girdiğimizi ifade etti. Salgın, iklim değişikliği, kuraklık, yangın felaketleri, siber güvenlik ve göç krizi gibi karmaşık konuların üzerinden gelmede, 4’lü “üniversite-sanayi-kamu-toplum” sarmal yapısına ihtiyaç duyulduğunun altını çizen Prof. Dr. Mandal, bilgi üretmeyle bilgi kullanma arasındaki ilişkinin artık tek yönlü olmadığını da sözlerine ekledi.

“Birlikte İş Yapmak Daha Önemli”

İş birliğinden daha çok artık birlikte iş yapmanın daha önemli hale geldiğine dikkat çeken Prof. Dr. Hasan Mandal, yenilikçi çözümler üreten üniversitelere ihtiyaç olduğu değerlendirmesinde bulundu. 2018 yılında Teknofest’in 500 bin ziyaretçisi olduğunu dile getiren Prof. Dr. Mandal, 2022 yılında ise 600 bin öğrencinin çözüm üretme noktasında yarışmacı olduğuna vurgu yaparak öğrencilerin yetkinliği ve istekliliğinin tahminlerin üzerinde olduğunu ifade etti.

Konuşmasının son bölümünde Düzce Üniversitesi akademisyenlerinin sorularını da yanıtlayan TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, 2022-20223 Akademik Yılı’nın hayırlı olmasını temenni ederek sözlerini sonlandırdı. Programın sonunda Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’a hediye takdiminde bulundu.

Programın sona ermesinin ardından Rektör Prof. Dr. Nedim Sözbir’i ziyaret eden Prof. Dr. Hasan Mandal, Rektör Sözbir’e yeni görevi için hayırlı olsun dileklerini ileterek başarılar diledi. Rektör Prof. Dr. Nedim Sözbir ise, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kendisinin ülkemiz bilim ve teknoloji alanına değerli katkılar sunduğunu vurguladı.

 


Editör: E. Varol