Yüksek sebze ve meyve fiyatlarından şikayet edildiğini hatırlatan Öztürk “Üretmediğimiz sürece ürünlerin fiyatı artmaya devam edecek” dedi.
Hayvancılığın önemine de dikkat çeken Öztürk “Her hanede bir inek olsun sabah kahvaltısını bedavaya getirin” önerisinde bulundu.
Üretim konusunda bir kısır döngüye girildiğinin altını çizen Öztürk “Çiftçilerimizin üretime katkı sağlamalarını özellikle rica ediyorum. Mutlaka herkesin kapısında bir inek olmalı. Sabah kahvaltılarını bedavaya getirsinler. Neden köylere manav arabası gelir? Bu konunun ciddi anlamda üzerinde duruyorum. Pırasa, soğan pahalı diyoruz. Üretmediğimiz sürece ürünlerin fiyatı artacak. Eskiden her hanede en az 2 inek olurdu. Şimdi 10 haneden birinde bile inek yok. Bir kısır döngüye girdik. Buda Türkiye’yi ve ilimizi olumsuz etkiliyor” diye konuştu.
Düzceli 6 taekwondocu milli takımda
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.